VERENIGING

Phoenix is op 17 maart 1965 opgericht en biedt de mogelijkheid tot dansen voor kleuters, kinderen, tieners, jongeren en volwassenen. Voor beginnende dansers, maar ook voor gevorderden en getalenteerde dansers is er gelegenheid om te dansen onder leiding van, merendeels, gediplomeerde dansleiders.

Het dansprogramma is gevarieerd en aangepast aan het tempo en niveau van elke groep. Zo zijn in het programma voor kleuters dans en spel nauw met elkaar verbonden. Bij jongeren ligt het accent op variatie in dansstijlen en een vlot tempo. De vijftigplussers vormen een hechte groep en het dansensemble studeert choreografieën in om op diverse podia uit te voeren.

Sinds september 1999 bestaat naast dansen de mogelijkheid om te zingen bij de zanggroep ‘Phoenix Vocaal’. Het repertoire bestaat uit folkloristische liederen en meerstemmige gearrangeerde koorwerken vanuit de hele wereld.

Voor alle groepen geldt dat het plezier hebben in de activiteiten voorop staat. Phoenix is daarom heel blij met de accommodatie waar ze wekelijks met al haar groepen gebruik van kan maken: Zaal De Veste aan de Fabianusstraat 4a in Apeldoorn-Zuid. De ruimte wordt gehuurd van Stichting Dienstencentrum De Veste zo ook de caféruimte waar de leden in de pauze en na afloop van de lessen, onder het genot van koffie, thee of frisdrank kunnen rusten en bijkletsen.