•  Vereniging voor internationale dans, zang en muziek

  • Beginners en gevorderen

    maandag avond

    Beginners en gevorderen

Beginners en gevorderen maandag avond

Lestijden

Maandag 19.30 - 21.00 (beginners)
Maandag 20.30 - 22.00 (gevorderden)

Docent: Jeanneke Bruning

Informatie Beginners

Tijdens deze lessen leer je de basispassen van de verschillende dansen. We leren geen losse passen maar ze worden tijdens het dansen aangeleerd. Doordat we dansen uit oa Roemenië, Bulgarije, Israël, Armenië, Turkije en Engeland aanleren is er een grote diversiteit aan muziek en dansstijlen. De groep bestaat uit mensen die net begonnen zijn, als uit mensen die al langer dansen. Er is veel herhaling waardoor de dansen echt beklijven.

 

Informatie Gevorderden

Tijdens deze lessen worden dansen uit allerlei landen aangeleerd. Bij deze les wordt uitgebreid aandacht besteed aan passencombinaties, maatsoorten en ritmes. Plezier in dansen staat voorop, ook al combineren we dat met hard en geconcentreerd werken.

Jeanneke Bruning

Jeanneke geeft les bij Phoenix sinds 1993. Zij heeft de kaderopleiding tot dansdocent afgerond. Ze heeft lesgegeven aan kindergroepen, tieners en jongeren. Jeanneke heeft een opleiding creatieve therapie met als specialisatie muziek gevolgd. Daarnaast werkt ze als coach.
Jeanneke geeft les omdat zij steeds weer geniet van de blijde verrassing dat mensen ontdekken dat ze een dans echt kunnen, waarvan ze dat nooit gedacht hadden. Aangezien ze dansen aanleert van verschillende culturen, probeert ze daar ook zoveel mogelijk van over te dragen. Maar plezier in dansen vindt ze het belangrijkste.