•  Vereniging voor internationale dans, zang en muziek

Vocaal

Lestijd: 09.30 - 11.30 | Docent: Inger Stienstra

Op dinsdagochtend zingt het vrouwenkoor van Phoenix Vocaal. Zingen verbindt, maakt vrolijk, versterkt je immuunsysteem en prikkelt je hersenen. Houd je van een uitdagende tweede stem of zing je liever met steun van je buurvrouw? Met Inger Stienstra als dirigente is er voor iedere stemkwaliteit veel te beleven. De sfeer in de groep is gezellig en ontspannen.

Dus: Houd je van volksmuziek uit alle windstreken? Wil je met plezier en een gezonde dosis humor toch serieus studeren? Kom dan zingen bij vrouwenkoor Phoenix Vocaal.

Heb je interesse om mee te zingen in dit wereldmuziekkoor?

Inger Stienstra

Sinds januari 2021 heeft Inger de muzikale leiding over Phoenix Vocaal. Zij heeft jaren ervaring als koordirigente én is een rasechte amateur. Inger houdt ervan om met mensen tot samenklank te komen. Dit enthousiasme werkt aanstekelijk en in de loop der jaren heeft zij zowel zang technisch als op het gebied van koordirectie veel kennis en kunde opgedaan.

Inge zegt: "In volksmuziek zit de ziel van een volk of een landstreek. Elk gebied ontlokt andere toonaarden en ritmes. De diversiteit ervan is grenzeloos. Ik houd van dansend en bewegend zingen, volksmuziek nodigt daartoe uit.”

Met het vrouwenkoor Phoenix Vocaal zingt Inger o.a. Bulgaars, Grieks, Hongaars, Roemeens, Italiaans, Spaans, Macedonisch, Malinees, Russisch, Sefardisch, Swahili, Zweeds en soms ook Nederlands.