•  Vereniging voor internationale dans, zang en muziek

Vocaal

Lestijd: 09.30 - 11.30 | Docent: Inger Stienstra

Sinds september 1999 zingt Phoenix Vocaal meerstemmige liederen vanuit alle windstreken van de wereld, meestal a capella en soms begeleid door ritme instrumenten.

De diversiteit van culturen vertaalt zich terug in de muziek en zang van het betreffende land. Melancholische melodieën, snelle en onregelmatige ritmes, pittige teksten en scherpe klanken. Alles in vele talen, komt voorbij tijdens de repetitie op dinsdagmorgen.

Het koor verzorgt ook optredens met kostuumshow binnen en buiten de vereniging.

Om meer te begrijpen en inzicht te verkrijgen in verschillende culturen maakte Vocaal diverse reizen naar Bulgarije, Bosnië, Hongarije en Georgië.

Phoenix Vocaal heeft alleen vrouwelijke leden.

Heb je interesse om mee te zingen in dit wereldmuziekkoor?

Inger Stienstra

Sinds januari 2021 heeft Inger de muzikale leiding van Phoenix Vocaal overgenomen van Marian Gouverneur. Inger heeft jaren ervaring als koordirigente en doet momenteel de meerjarige dirigentenopleiding.
"In volksmuziek zit de ziel van een volk of van een landstreek. Elk gebied ontlokt andere toonaarden en ritmes. De diversiteit ervan is grenzeloos. Ik houd van dansen en (bewegend) zingen en volksmuziek nodigt daartoe uit. Met het vrouwenkoor "Phoenix Vocaal" zingen we o.a. Argentijns, Braziliaans, Bulgaars, Ghanees, Grieks, Hongaars, Italiaans, Peruaans, Spaans, Macedonisch, Malinees, Nederlands, Roemeens, Roma, Russisch, Sefardisch, Swahili en Zweeds."