•  Vereniging voor internationale dans, zang en muziek

Voor het reisverslag van Africlowns in Zuid-Afrika (oktober 2023) klik hier

Of bekijk het agendabericht Phoenix onder de Kerstboom

Over de Africlowns

Stichting Africlowns werd 13 oktober 2005 opgericht door Willem Hans Elbrecht en bestaat dus al ruim 18 jaar. Een vaste groep van drie clowns probeert jaarlijks Zuid-Afrika te bezoeken als ‘de Africlowns’:

  • Clown Bluf (Jans Koopmans)
  • Clown Pluum (Willem Hans Elbrecht)
  • Clown Puk (Peter Vrinds)

‘Als clown kun je meer bereiken dan slechts een lach. Je kan mensen echt blij maken, ze zich beter laten voelen, je kan ze ellende laten vergeten…’

Clowns worden in veel situaties ingezet; bij zieke of gehandicapte kinderen, maar ook bij demente bejaarden. Kinderen, gehandicapten en ouderen laten lachen en samenspelen is een belangrijk doel van de Africlowns. De rode neus is daarbij hét ontwapenende middel om dichterbij mensen te komen en de realiteit een nieuwe vrolijke invulling te geven. Ieder kind en iedere volwassene komt tot zijn of haar recht in het contact met een clown of met een ander mens.

‘Niemand hoeft ervan overtuigd te worden dat de inzet van clowns een positieve bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven van deze kinderen’.

Met deze gedachte in het achterhoofd ging Willem Hans in 2004 met het idee ‘Africlowns’ aan de slag.

“A person is a person through other persons” - Desmond Tutu

De Africlowns zijn inmiddels al vele jaren een waardevolle en hoog gewaardeerde aanvulling in het leven van de Afrikaanse kinderen en volwassenen.

 

Kijk voor meer informatie op de website van de Africlowns