•  Vereniging voor internationale dans, zang en muziek

Voorbereidingsgroep

Lestijd: Donderdag 18.30 - 19.30 | Docenten: Joanne van ’t Hof en Marc Bout

De voorbereidingsgroep is een groep jonge getalenteerde dansers. Deze groep bereidt zich voor om te kunnen dansen in het Dansensemble.

De Voorbereidingsgroep duurt in principe twee jaar. In het eerste jaar leren de dansers vooral de basisdanstechnieken, in het tweede jaar oefent de selectiegroep delen van choreografieën.

De lessen worden afwisselend gegeven door Marc Bout en Joanne van ’t Hof.

Joanne van ’t Hof

Joanne geeft sinds 2007 les bij Phoenix. Ze geeft les aan de middenbouw, de bovenbouw en ook aan de voorbereidingsgroep van het dansensemble. Joanne heeft 10 jaar in het Speciaal BasisOnderwijs gewerkt als docent. Op dit moment geeft zij ook dansles bij een jeugdtheater in Deventer. Daarnaast doet zij regelmatig dansprojecten op basisscholen in Apeldoorn. Joanne vindt het een leuke uitdaging om deze groep de danstechnieken te leren en de snelle groei te zien van deze danstalenten.

Marc Bout

Marc geeft sinds 1996 met veel enthousiasme les aan het Dansensemble van Phoenix. Hij is afgestudeerd aan de dansacademie in Tilburg. Marc heeft zich gespecialiseerd in Hongaarse dansen. Hij heeft in dit verband een jaar gedanst bij het Hongaars staatsensemble in Budapest. Hij geeft regelmatig workshops en cursussen in deze dansstijl door het hele land. Marc gaf ook les aan kindergroepen bij Phoenix. Naast de lessen bij Phoenix werkt hij als docent werelddans en didactiek bij Aventus dans in Zutphen.