•  Vereniging voor internationale dans, zang en muziek

Workshop Internationale dans o.l.v. Mariëtte van Gelder

zondag 14 november, 13:30 - 16:30 uur

Mariëtte heeft al een paar keer een gastles bij Phoenix gegeven en zodoende hebben wij haar leren kennen als een enthousiaste en goede docente, met veel kennis van de dansen en hun herkomst.

Het is een genot om les van haar te krijgen.

Vanuit haar enorm brede achtergrond, weet Mariëtte een programma te brengen, wat zo divers is, dat het voor iedereen leuk is.

Mariëtte is met dansen begonnen bij de plaatselijke balletschool. Dat inspireerde haar zo dat zij is doorgegaan naar de vooropleiding + de (4-jarige) opleiding aan het Conservatorium Dans in Tilburg.

Vervolgens is Mariëtte aangenomen bij ’t Folkloristisch Danstheater (het latere ID), waar zij 6 jaar als professionele danseres meegewerkt heeft aan theater- en schoolvoorstellingen en tv-producties, zoals van Kurt Weil en de Mounties Show.

Daarna is Mariëtte gaan dansen bij amateur-gezelschappen. Zo was zij in de gelegenheid deel te nemen aan verre festivalreizen, zoals b.v. naar Armenië met Tineke en Maurits van Geel en ook naar het Folkmoot Festival in Amerika, Ierland, China etc.

Mariëtte heeft aan ’t begin gestaan van de oprichting van Praznik (Bulgaarse demonstratiegroep ), waar zij enkele jaren heeft meegedanst en waar zij een geweldige tijd heeft gehad.

Ook reisde Mariëtte jarenlang af naar Leamington Spa (Engeland) in het kader van een uitwisselingsprogramma met een demonstratiegroep, waaraan zij 6 jaar lang als repetitor heeft lesgegeven.

Mariëtte gaf o.a. les op het Doe Dans Festival, de folkweek in Ommen en nog velerlei workshops en instuiven door het land heen. Natuurlijk volgt zij zelf ook vele workshops, zoals Machol Europe in Engeland en in Frankrijk, om o.a. haar Israelische programma bij te houden.

Tot slot werkte zij mee aan de totstandkoming van 2 Mix-programma’s.

Nu, na 30 jaar lesgeven is haar drijfveer nog altijd: gewoon volop genieten van muziek en dans, met zoveel mogelijk mensen om me heen: “Samen dansen , samen plezier hebben en als de mensen genieten tijdens mijn les en workshop ben ik daar alleen maar blij om!”

 

Entree
€ 20,00 A.V.O. leden
€ 25,00 niet leden