•  Vereniging voor internationale dans, zang en muziek

Nieuwjaarsconcert met Orkest Zadar

zondag 20 januari 2019, 15:00 - 16:30 uur

Op zondag 20 januari komt, na het succes van het afgelopen jaar, orkest Zadar weer het nieuwjaarsconcert geven. Voor de pauze is het een luisterconcert, na de pauze kan er meegedanst worden, eenvoudige dansen onder muzikale begeleiding van het orkest.

Zadar is in oktober 1984 opgericht en bestaat uit muzikanten die al in diverse ensembles ervaring hebben opgedaan met volksmuziek uit Oost Europa. Aanvankelijk heeft Zadar zich gespecialiseerd in muziek uit het voormalig Joegoslavië en heeft het orkest veel opgetreden voor Joegoslaven in Nederland.

Daarnaast heeft Zadar volksdansmuziek gespeeld en theatervoorstellingen van folkloristische dansgroepen begeleid. Ook zijn er succesvolle optredens geweest in het buitenland, o.a. in Denemarken. De laatste jaren verzorgt het ensemble vooral concerten, waarvoor het repertoire uitgebreid is met muziek uit Griekenland, Bulgarije, Roemenië en Hongarije. Ook heeft het ensemble Jiddische liederen en Klezmer muziek op het repertoire.

Zadar neemt de luisteraar mee op een muzikale reis langs dorpen en steden; we bezingen het leven van de mensen, we maken de muziek zoals die op boeren bruiloften, op terrassen en in kroegen wordt gespeeld.


Gratis Entree