•  Vereniging voor internationale dans, zang en muziek

Nieuwjaarsconcert & Balfolk

met orkest MADLOT / De Trekvogels

zondag 14 januari , 14:00 - 17:00 uur

Toegang: € 2,50
Geen opgave gevraagd

Madlot

Madlot maakt swingende speelmansmuziek. Traditionele muziek in een eigen jasje, om naar te luisteren en om op te dansen. Madlot vertolkt op eigen wijze liederen en melodieën uit de folk traditie en houden zo de muziek van speellieden levend. Elkaar ontmoeten en inspireren vanuit verschillende muziektradities staat centraal. De naam Madlot komt van een Nederlandse dans.

De Trekvogels

De Trekvogels zijn een vaste groep binnen het collectief. De naam De Trekvogels refereert aan het feit dat twee van hen uit Syrië en Koerdistan hier naar toe gekomen zijn om in vrijheid te leven. Zij brengen (ook) hun eigen folk.

Rami Mershed (ud), Keivan Habibi (divan), Judica Lookman (trekharmonica), Bert Lotz (fluiten, koeienhoorn en schalmei) zijn samen De Trekvogels.

De Trekvogels verzorgen voor Phoenix het Nieuwjaarsconcert. Een concert met luistermuziek voor de pauze en Balfolk na de pauze. Een Koerdisch / Syrisch uitstapje behoort hier tot de mogelijkheden.

Balfolk

Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling bekende West-Europese dansen. Bij deze bals is er altijd live-muziek. Dit maakt een bal speels, gezellig en sfeervol.

Bij Balfolk gaat het er om gezellig met elkaar te dansen. Plezier hebben is dus belangrijker dan de goede pasjes zetten. Je hebt geen vaste partner nodig; je kunt met iedereen dansen, soms dans je juist met z’n allen. Er is weinig uitleg nodig, daardoor kan iedereen zonder problemen meedoen.

Nieuwjaarsconcert en bal

zondag 14 januari, 14:00 - 17:00 uur

Entree
€ 2,50

Verdere informatie volgt nog…

Mascha Kreugel

Mascha danst al meer dan 12 jaar met veel plezier bij Phoenix. Zo ontstond ook de behoefte dit plezier door te geven aan anderen. In 2014 rondde Mascha de dansopleiding MBvO af en heeft inmiddels les gegeven aan groepen van verschillende niveaus.

Met die ervaring geeft ze nu vol enthousiasme les aan de beginners en gevorderden op maandagavond. Dit natuurlijk voor ieder op het passende niveau, want dat maakt groei mogelijk. Haar doel is dan ook steeds stapjes vooruit en op elk niveau genieten van internationale dans.

Nieuwjaarsconcert o.l.v. Palitra Balkanband

zondag 15 januari, 14:00 - 17:00 uur

Toegang: Gratis