DOCENTEN PHOENIX APELDOORN

ANDRÉ VAN DE PLAS (1948)

Geeft les bij Phoenix sinds 1976. Kaderopleiding dansdocent afgerond in 1976. Heeft les gegeven aan verschillende volwassenengroepen en het dansensemble. Geeft momenteel les aan de vergevorderden en de vijftig plus groep. Is o.a. gespecialiseerd in Roemeense dansen en kinderdans. In de loop der jaren heeft hij lesgegeven in verschillende Europese en Aziatische landen. Geeft nog steeds les in Australië waar hij ook een kaderopleiding internationale dans heeft opgezet.

Anne Mulder (1989)

Anne geeft sinds 2017 les bij Phoenix aan de onderbouw. Ook geeft zij regelmatig peuterdanscursussen. Anne is intern bij Phoenix opgeleid tot dansdocent en heeft buiten Phoenix diverse cursussen gevolgd.

Cynthia van Dorp (1998)

Geeft les bij Phoenix sinds 2017 aan de Extra Kindergroep. Cynthia heeft de dansopleiding bij Aventus afgerond en is gespecialiseerd in Modern en Jazz. 

JEANNEKE BRUNING (1963)

Geeft les bij Phoenix sinds 1993. Kaderopleiding dansdocent afgerond in 1994. Geeft momenteel les aan een beginners- en een gevorderdengroep. Heeft lesgegeven aan kindergroepen en tieners/jongeren. Heeft o.a. een opleiding creatieve therapie met als specialisatie muziek gevolgd.

JOKE LANGEN (1949)

Is lid van Phoenix vanaf de oprichting(1965) en geeft les bij Phoenix sinds 1969. Eerst aan tieners en kinderen en nu alweer meer dan 25 jaar aan een volwassenengroep op woensdagmorgen.

JOANNE VAN 'T HOF (1984)

Geeft sinds 2007 les bij Phoenix. Joanne geeft les aan de middenbouw, de bovenbouw en momenteel ook aan de voorbereidingsgroep van het dansensemble. Daarnaast doet zij regelmatig dansprojecten op basisscholen in Apeldoorn.

Lisette Poen (1998)

Geeft sinds 2017 les bij Phoenix aan de Extra Kindergroep. Lisette is intern bij Phoenix opgeleid en danst momenteel in het Dansensemble.

MARC BOUT (1969)

Geeft sinds 1996 les aan het dansensemble van Phoenix. Is afgestudeerd aan de dansacademie in Tilburg in 1994. Heeft zich o.a. gespecialiseerd in Hongaarse dansen. Heeft in dit verband een jaar gedanst bij het Hongaars staatsensemble in Budapest. Geeft regelmatig workshops en cursussen in deze dansstijl door het hele land. Marc gaf ook les aan kindergroepen bij Phoenix. Naast de lessen bij Phoenix werkt hij als docent werelddans en didactiek bij Aventus dans in Zutphen.

MARGREET HUIZER (1952)

Geeft les bij Phoenix sinds 1985. Kaderopleiding dansdocent afgerond in 1980. Heeft lesgegeven aan o.a. kindergroepen, tieners/jongeren en het dansensemble. Geeft momenteel les aan vergevorderden. Is gespecialiseerd in kinderdans en geeft regelmatig workshops hierin met name gericht op leerkrachten in het basisonderwijs.

MARIAN GOUVERNEUR (1959)

Dirigeert sinds 1999 Phoenix Vocaal, een koor binnen Phoenix dat zich richt op wereldmuziek. Volgde een dirigentenopleiding bij de Gregoriusvereniging. Al ruim 22 jaar dirigeert zij diverse koren, geeft workshops en vervangt collega’s dirigenten van andere wereldmuziekkoren.