NIEUWJAARSCONCERT MET ORKEST

zondag 21 januai, 15:00 - 16:30 uur

Het nieuwjaarsconcert wordt verzorgt door ZADAR en is in de volksdanswereld van Nederland een begrip. ZADAR heeft al veel concerten verzorgd en volksdansbals begeleid.

Het concert begint om 15.00 uur ,voor de pauze wordt er luistermuziek gespeeld, na de pauze speelt het orkest een dansprogramma waarbij de beentjes van de vloer kunnen.

De entree is zoals gewoonlijk gratis en we hopen dat net zoals andere jaren veel leden dit concert komen bezoeken. Ook niet-leden zijn meer dan welkom, neem dus gezellig vrienden en familie mee!

ZADAR is in oktober 1984 opgericht en bestaat uit muzikanten die al in diverse ensembles ervaring hebben opgedaan met volksmuziek uit Oost Europa. Aanvankelijk heeft ZADAR zich gespecialiseerd in muziek uit het voormalig Joegoslaviƫ en heeft het orkest veel opgetreden voor Joegoslaven in Nederland.

Daarnaast heeft ZADAR volksdansmuziek gespeeld en theatervoorstellingen van folkloristische dansgroepen begeleid. Ook zijn er succesvolle optredens geweest in het buitenland, o.a. in Denemarken. De laatste jaren verzorgt het ensemble vooral concerten, waarvoor het repertoire uitgebreid is met muziek uit Griekenland, Bulgarije, Roemeniƫ en Hongarije. Ook heeft het ensemble Jiddische liederen en Klezmer muziek op het repertoire.

ZADAR neemt de luisteraar mee op een muzikale reis langs dorpen en steden; we bezingen het leven van de mensen, we maken de muziek zoals die op boeren bruiloften, op terrassen en in kroegen wordt gespeeld.