•  Vereniging voor internationale dans, zang en muziek

A.V.O.-workshop Roemeens

n.a.v. dansen van het Int. Danstheater
o.l.v. Hans Minnaert

zondag 10 november, 13:00 - 17:00 uur

In 1973, op zijn 16e, kwam Hans Minnaert voor het eerst in aanraking met de Roemeense dans en muziek op een dansweekend met Tom Bosma, gespecialiseerd in Roemeense dansen. Hij was verkocht!

23 jaar (1975-1998) heeft Hans gedanst, choreografieën gemaakt en muziek gespeeld bij het voormalig Internationaal Folkloristisch Danstheater (IFD), later Folkloristisch Danstheater (FD) resp. Internationaal Danstheater (IDT, ID) genaamd. De laatste 6 jaar van zijn carrière heeft hij als multi-musicus gewerkt met als specialisatie de Roemeense panfluit. Bij het IFD heeft Hans vele jaren lang met heel veel plezier mogen werken met de Roemeense choreograaf en dansmeester Theodor Vasilescu.

De Roemeense dansen, passen en danscombinaties van het IFD zijn door hem in deze workshop speciaal aangepast en omgezet naar dansen voor de gemiddelde danser(es).

Voor Hans betekenen Roemeense dans en muziek: passie, ritme, dragend, snelheid, licht en zwaar, krachtig voetenwerk, noem het maar op…, Roemeens heeft het allemaal!

Je ziet Hans een paar keer langskomen in archiefbeelden van het ID: https://internationaaldanstheater.nl/60-jaar-in-beeld/

Locatie:
De Veste, Sebastiaanplein 4
7333 BB Apeldoorn

Entree:
Volwassenen € 20,00
Leden A.V.O.-verenigingen € 17,50
jeugd t/m 16 jaar € 12,50

Opgave
www.phoenix-apeldoorn.nl (via onderstaande button)
www.aviva-apeldoorn.nl