JUBILEUMDAG 30 JAAR A.V.O.

zaterdag 17 maart, 14:00 - 22:30 uur

Het A.V.O. bestaat 30 jaar. Om dit te vieren is er op zaterdag 17 maart een jubileumfeest in de Veste

Houd deze dag vast vrij in je agenda!

Kosten

Per onderdeel € 5,-
De hele dag € 10,-

Plaats

De Veste, Fabianusstraat 4

Opgave

vóór 15 februari 2018, opgave verplicht

Programma

Toppers van Toen Terug
Van 14.00 tot 17.30 uur zijn er parallelle workshops voor verschillende doelgroepen o.l.v. docenten van de twee verenigingen. Oude tophits van de laatste 30 jaar zullen weer aan bod komen…. Herkenning of nieuw, afhankelijk van de jaren ervaring.

Internationaal Buffet
Van 18.00 tot 19.30 uur is er een internationaal buffet. Naar keuze kan iedereen zich opgeven om mee te eten en/of ook zelf een gerecht klaar te maken. In het laatste geval graag opgeven via het daarvoor bestemde formulier verkrijgbaar in danszaal of via de website.

Bal Non-Stop Nostalgie
Van 20.00 tot 22.30 uur is er bal met toppers uit 30 jaar A.V.O.-programma’s o.l.v. eigen docenten. Tussendoor een optreden van dansensemble Phoenix. Tot slot is er nog tijd om gezellig na te kletsen met een drankje en een hapje.

Geschiedenis

In 1987 heeft het eerste overleg tussen de Apeldoornse dansgroepen Phoenix, Marnix en AVIVA plaatsgevonden onder de naam Apeldoorns Volksdansoverleg (A.V.O.). Enige tijd nam ook de voormalige dansgroep De Zevensprong hieraan deel.
Sinds de opheffing van Marnix in 2015 gaan AVIVA en Phoenix samen verder in dit overleg.

Activiteiten

Jaarlijks worden diverse gezamenlijke activiteiten georganiseerd op het gebied van dans

  • Het herfstbal, waar met orkest een hele avond wordt gedanst.
  • Een seniorenbal, waar een middag bekende dansen op het programma staan.
  • Een workshop, waar een gastdocent vaak minder bekende dansvormen brengt.

Daarnaast overleggen een bestuurslid en een vertegenwoordiging van de dansleiding twee maal per jaar over diverse zaken binnen beide verenigingen. Ook wisselen de docenten van de verenigingen al 30 jaar hun meest populaire dansen van het afgelopen seizoen uit. Deze dansuitwisseling heeft zich inmiddels uitgebreid met docenten van diverse verenigingen in de wijde omgeving.

Documenten